Передплата 2024 «Добре здоров’я»

СБУ відреагувала на інцидент на Безпековому форумі у Львові

  • 01.12.2017, 12:36
  • 1 569

Спецслужба опитає організаторів форуму та усіх осіб, причетних до можливого посягання на суверенітет та територіальну цілісність України.повідомленні.

Служба безпеки України отримала заяву головиЛьвівська обласна державна адміністрація Олега Синютки з приводу позначення на мапі тимчасово окупованих територій України як "народних республік Донецька та Луганська", яка була розміщена на екранах безпосередньо під час без пекового форуму. Про це повідомляє місцеве управління СБУ.

Зараз слідчі Управління СБ України перевірять факти, викладені у зверненні, та дадуть відповідну правову оцінку згідно із чинним законодавством. «У рамках перевірки, зокрема будуть опитані організатори форуму та усі особи, причетні до можливого посягання на суверенітет та територіальну цілісність України», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, інцидент з мапою на Львівському без пековому форумі стався 30 листопада. На карті, яку, за словами нардепа Оксани Сироїд, підготував депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський для того, щоб продемонструвати присутність російських військ на території України, було написано "People's republics of Donetsk and Luhansk" без лапок.

Голова Львівської ОДА Синютка наголосив, що це "елемент гібридної війни проти України, спрямований на ускладнення ситуації".

Також він додав, що звернеться до СБУ з відповідною скаргою. Своєю чергою Сироїд вибачилась та пояснила, звідки з'явилась карта.

Схожі новини