Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Тверезий спосіб життя у нас ніхто не рекламує»

  • 30.11.2017, 11:09
  • 3 342

Аби це виправити, у школах Івано-Франківська започаткували уроки тверезості.

«Тверезий спосіб життя у нас ніхто не рекламує»
«Тверезий спосіб життя у нас ніхто не рекламує»

У школах Івано-Франківська двічі на тиждень проводять уроки тверезості. Ідею таких занять давно пропонував відомий громадський діяч, проректор Університету Короля Данила Олег Андрухів.

«Я знайшов однодумців серед керівників міста, які ведуть тверезий спосіб життя, — розповів Олег Андрухів. — У березні 2017 року сесією міської ради було прийнято програму, яка передбачає проведення уроків тверезості у школах Івано-Франківська. До таких уроків долучилися патрульна поліція, Українська греко-католицька церква та стронгмен Назар Павлів. Уроки тверезості — живе спілкування, з можливістю ставити запитання. Я розповідаю про свій життєвий досвід людини, яка понад шість років веде абсолютно тверезий спосіб життя. Представники патрульної поліції інформують про відповідальність за вживання неповнолітніми особами алкогольних напоїв. Отець Ярослав Рохман пояснює, як ставиться до вживання алкоголю і тверезості УГКЦ, а Назар Павлів розповідає, які рекорди встановив завдяки тому, що веде здоровий спосіб життя».

«Діти добре сприймають уроки тверезості, хоча задають багато шаблонних запитань, — веде далі Олег Андрухів. — Зокрема, запитують: «А як же ви розслабляєтеся?». Відповідаю, що у мене є двоє прекрасних дітей і дружина, яких я люблю і з якими у вільний час гуляю... Діти не знають, що алкоголь — це наркотик, який спричиняє понад 150 різних хвороб, що Україна займає перше місце у світі за вживанням алкоголю серед дітей... Тверезий спосіб життя у нас ніхто не рекламує, а от алкоголь — рекламують. Не хочу, аби п’яний водій забрав життя когось з моїх близьких. Не хочу, аби п’яний лікар робив операцію комусь із моїх близьких. Ось чому ходимо по школах із цими уроками».

Фото з ФБ Олега Андрухіва

Схожі новини