Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Водіям маршруток підняли зарплату

  • 29.11.2017, 19:26
  • 3 440

На черзі – двірники та працівники ЛКП.

Водіям маршруток підняли зарплату
Водіям маршруток підняли зарплату

Водіям маршруток, які працюють на комунальному АТП №1, на 30% підвищили зарплату. Тепер заробляють на місяць по 7-9 тисяч гривень. Як повідомив на брифінгу заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, це зроблено для того, аби втримати керманичів автобусів на роботі у Львові. Автотранспортні підприємства переживають брак кадрів — слюсарі та водії їдуть на роботу до Польщі, де заробляють утричі більше, ніж в Україні.

Нагадаємо, керівництво упра­вління транспорту Львівської міської ради пояснювало причину транспортного колапсу у Львові, зокрема, і браком водіїв. В автопарках міста тижнями простоювали десятки автобусів, нікому було виїжджати на маршрути.

«У перспективі зарплата водіїв може бути ще більшою, — запевнив Сергій Бабак. — Це залежатиме насамперед від того, хто на якому маршруті працює і скільки годин відпрацював на зміні. Нарешті на комунальне автотранспортне підприємство потрохи почали приходити кадри. Бо раніше усі масово їхали в країни ЄС і не хотіли працювати на маршрутах Львова. Усі водії АТП №1 забезпечені формою та покращеними умовами праці. У Львівській міській раді шукають шляхів підвищення заробітної плати працівникам сфери ЖКГ, двірникам, майстрам ЛКП».

Фото з архіву «ВЗ»

Схожі новини