Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЄС: "Павло Шаройко має бути звільнений якнайшвидше"

  • 29.11.2017, 19:38
  • 948

Затриманий у Білорусі український журналіст Павло Шаройко має бути звільнений якомога швидше. Про це заявив голова Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі.

"Це дуже прикро. І ми сподіваємося, що цей журналіст буде звільнений якнайшвидше", — наголосив політик, коментуючи затримання Шаройка.

Нагадаємо, 17 листопада голова Національної суспільної телерадіокомпанії (НСТУ) Зураб Аласанія повідомив, що у Білорусі затримали кореспондента "Українського радіо" Павла Шаройка за підозрою в шпигунстві.

20 листопада у Комітеті державної безпеки Білорусі заявили, що затриманий український журналіст Павло Шаройко створив агентурну мережу з числа білорусів, які "за винагороду збирали для нього відомості розвідувального характеру в військово-політичній сфері". А сам Шаройко, зізнався, що є працівником кадрового апарату розвідки і працює під прикриттям в званні полковника.

Офіційний представник КДБ Білорусі Дмитро Побяржин також заявив, що "розвідувальну діяльність" Шаройка "здійснював співробітник Головного управління розвідки Міноборони Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям радника посольства України Білорусі". При цьому він також наголосив, що Скворцова оголосили персоною нон ґрата.

Згодом офіційний представник білоруського КДБ Дмитро Побяржин повідомив, що Шаройку висунули звинувачення за статтею "шпигунство".

Джерело: Укрінформ

Схожі новини