Передплата 2024 ВЗ

У Луганську російські силовики затримують прибічників Плотницького

  • 29.11.2017, 15:18
  • 874

В окупованому Луганську ФСБ Росії затримує прибічників екс-ватажка терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького. Про це 29 листопада повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Під приводом розшуку та знешкодження так званих членів "української диверсійно-розвідувальної групи" у Луганську співробітниками ФСБ РФ спільно з представниками так званої "МДБ ДНР" проводяться виявлення та арешт осіб, пов’язаних з колишнім керівництвом "ЛНР". Такі арешти здійснюються в тому числі серед представників "правоохоронних органів ЛНР" та ватажків так званого 2-го «армійського корпусу", - заявив він.

За словами Лисенка, з метою виправдання своїх дій та створення сприятливого інформаційного фону для такої діяльності російськими спецслужбами поширюються повідомлення про мінування адміністративних будівель.

Нагадаємо, Плотницький пішов з "посади" ватажка терористичної організації "ЛНР" 23 листопада. 25 листопада, "виконувачем обов'язків голови" так званої "ЛНР" "призначили" Леоніда Пасічника.

21 листопада озброєні люди в камуфляжі без розпізнавальних знаків оточили в окупованому Луганську будівлю так званого "Міністерства закордонних справ ЛНР" та весь урядовий квартал міста. Згодом, ватажок бойовиків "ЛНР" Плотницький виступив із заявою та повідомив, що ця ситуація пов'язана із відстороненням від займаної посади міністра внутрішніх справ Ігоря Корнету, що відбулося напередодні. 22 листопада журналіст і блогер Денис Казанський повідомив, що у Луганську озброєні люди штурмом взяли «генеральну прокуратуру ЛНР» та заарештували "генпрокурора "ЛНР" Віталія Подоброго.

Джерело: УНІАН

Схожі новини