Передплата 2024 «Добра кухня»

В матеріалах справи про спробу держперевороту в Чорногорії фігурує Кадиров

  • 29.11.2017, 15:58
  • 794

Глава Чечні Рамзан Кадиров може бути причетний до спроби держперевороту в Чорногорії у 2016 році.

Це випливає з листа на ім'я міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, в якому говориться, що ім'я чеченського лідера фігурує в матеріалах справи, передають Известия.

Як повідомляється, його главі МЗС передали лідери проросійської опозиції Чорногорії Мілан Кнежевич і Андрія Мандрич, які проходять у справі як обвинувачені.

Згідно з версією слідства, Кадиров закликав лідерів мусульманської громади Чорногорії співпрацювати з рухом Демфронт для повалення чинної влади.

"З минулого тижня в обвинувальних актах на суді почало фігурувати ім'я Рамзана Кадирова", - йдеться в листі, в якому учасники провального путчу просять Лаврова про підтримку.

Раніше повідомлялося, що влада РФ надала притулок обвинуваченому в спробі держперевороту в Чорногорії.

Нагадаємо, раніше прокуратура Чорногорії заявила, що до невдалої спроби держперевороту 16 жовтня причетна група "російських націоналістів ", які крім терактів, готували вбивство прем'єр-міністра Джукановича. У прокуратурі вважають, що вбити главу уряду повинен був стрілець "з дальньої дистанції".

16 жовтня в столиці Чорногорії Подгориці було затримано, щонайменше, 15 осіб за підозрою в підготовці до терактів, які мали були бути здійснені під час парламентських виборів. За даними ЗМІ, за їх організацією стояли росіяни.

Пізніше прокуратура Чорногорії назвала головних організаторів спроби путчу.

Варто зазначити, що прем'єр Джуканович прямо звинуватив Росію у фінансуванні кампанії проти приєднання Чорногорії до Північноатлантичного альянсу, яку проводила опозиція.

Прагнення Чорногорії вступити в НАТО зустріло опір з боку РФ, яка неодноразово заявляла, що вступ балканської країни у військовий блок не піде на благо її відносинам з Москвою.

У підсумку, у травні 2017 року Чорногорія стала повноправним членом Альянсу.

Джерело: Новое время

Схожі новини