Передплата 2024 ВЗ

Велика Британія та ЄС узгодили суму виплат за Brexit

  • 29.11.2017, 15:19
  • 721

Остаточна цифра рахунку "відкрита для інтерпретацій", але коливається у межах 45-55 мільярдів євро.

Велика Британія та Євросоюз узгодили попередню суму виплат за Brexit, відкривши шлях до торгової частини переговорів. Про це інформує The Telegraph з посиланням на джерела в переговорних групах обох сторін.

Відповідні умови були узгоджені наприкінці минулого тижня після інтенсивних консультацій на чолі з Олівером Робінсом, головним британським переговорником.

При цьому остаточна цифра рахунку "відкрита для інтерпретацій", однак коливається в межах 45-55 мільярдів євро.

Раніше у The Sunday Times повідомляли, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей домовилася з Європейським союзом засекретити остаточний розмір виплат за вихід країни з ЄС, який може перевищити 40 млрд фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, 20 листопада голова Європейського парламенту Антоніо Таяні заявив, що Британія має сплатити за вихід зі складу Європейського союзу (Brexit) 60 млрд євро.

Як повідомлялося, Євросоюз висунув Великій Британії ультиматум для переходу до другої фази переговорів щодо Brexit. Так, країна повинна протягом двох тижнів оголосити свою позицію щодо деяких питань у переговорах по Brexit, якщо Лондон хоче розблокувати черговий етап переговорів у грудні.

Раніше, уряд Великої Британії заявив, що планує законодавчо оформити точний час виходу країни з Європейського Союзу. Вихід королівства з ЄС має відбутися 29 березня 2019 року о 23:00 за лондонським часом.

Джерело: УНІАН

Схожі новини