Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ООН: "Україна - дев'ята у світі за кількістю внутрішньо переміщених осіб"

  • 29.11.2017, 09:59
  • 1 104

Координатор Організації Об'єднаних Націй в Україні, постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Ніл Вокер заявив, що Україна займає 9 місце у світі за кількістю внутрішньо переміщених осіб.

"1,6 млн внутрішньо переміщених осіб зареєстровано в Україні. Україна - 9-та за кількістю внутрішньо переміщених осіб країна у світі", - сказав він протягом дискусії "Ключ до мирного порядку денного - в руках внутрішньо переміщених осіб України", яка пройшла у вівторок у Києві.

У статистичному щорічнику УВКБ за 2015 рік (останній на сьогодні) сказано, що тоді більше внутрішньо переміщених осіб було тільки в Колумбії (6,94 млн осіб), Сирії (6,56 млн осіб), Іраку (4,4 млн осіб), Судані (3,22 млн осіб), Ємені (2,53 млн осіб), Нігерії (2,17 млн осіб), Південному Судані (1,79 млн осіб). Також відповідна до України кількість переселенців була в Демократичній Республіці Конго (близько 1,56 млн осіб).

Вокер додав, що на цей момент Україна не має комплексної стратегії роботи з внутрішньо переміщеними особами, яка реалізовувалася б державними органами.

Згідно з принципами ООН, особи, переміщені всередині країни, визначаються як люди або групи людей, які були змушені рятуватися втечею або покинути свої домівки чи місця проживання, щоб уникнути наслідків збройного конфлікту, ситуації загального насильства, порушень прав людини або стихійних лих/техногенних катастроф, при цьому не перетнули міжнародно визнаний державний кордон країни.

Джерело: Лівий берег

Схожі новини