Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Маріуполі відбувся допрем’єрний показ фільму "Кіборги"

  • 28.11.2017, 14:39
  • 913

У Маріуполі відбувся допрем’єрний показ фільму про оборону донецького аеропорту «Кіборги», який вийде на екрани 7 грудня 2017 року.

Про це повідомляє штаб АТО з посиланням на мобільну прес-група ОТУ «Донецьк» на приазовському напрямку.

Як розповів нам режисер стрічки Ахтем Сеїтаблаєв, зйомки почалися на початку лютого цього року.

«Половину зйомок — у павільйоні під Києвом. Наш художній-постановник Шевкет Сейдаметов побудував десь п’яту частину терміналу. Там ми знімали до середини березня. Пізніше ми переїхали в Чернігів, де на запасному військовому аеродромі відтворили екстер’єр ДАП, десь четверту частину його. І знімали також на полігоні в Гончарівському. До речі про декорації, коли реальні «кіборги» побачили їх, то казали, що вони, наче, знову опинилися в ДАП», - розповів Сеїтаблаєв.

Він також наголосив, що фільм побудований майже повністю на реальній основі, за реальними спогадами бійців.

«Наталка Ворожбит написала сценарій, який потім вичитували реальні «кіборги». І кожен день на знімальному майданчику у нас були присутні захисники донецького аеропорту, щоб допомогти нам зробити максимально правдиве кіно. Звичайно, у дві години неможливо втиснути історію 242 дні захисту аеропорту, тому ми дозволили скомпілювати собі декілька подій і характерів. Тобто за кожним персонажем було декілька прототипів з життя», - розповів Сеїтаблаєв.

За його словами, співавторами сценарію стали Євген Жуков з позивним «Маршал», Євген Межвікін з позивним «Адам», Андрій Шараскін — «Богема», Кирило Недря — «Доцент», Олександр Трепак — «Редут».

Загальний бюджет фільму — 47 мільйонів гривень. Половину коштів на зйомки виділило Держкіно.

Наступні прем’єри стрічки "Кіборги" відбудуться у Запоріжжі (27 листопада), Дніпрі (28 листопада), Львові (30 листопада), Тернополі (1 грудня), Івано-Франківську (2 грудня), Чернігові (3 грудня), Києві (6-7 грудня), Харкові (8 грудня) та Одесі (9 грудня).

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини