Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Викрадений доброволець батальйону "Донбас" розповів про страшні тортури в полоні

  • 26.11.2017, 08:06
  • 1 882

Викрадений у 2014 році охоронцями нардепа від "Самопомочі" Семена Семенченка доброволець батальйону "Донбас" Олександр Калашник 30 днів провів прив'язаним до стільця, втративши 15 кг ваги.

Про це розповів сам Калашник. Відповідний відеозапис опублікований на сторінці МВС України у Facebook.

У вересні 2014 року, після того, як він ініціював кілька спроб аудиту благодійного фонду батальйону "Донбас", де зауважив зловживання, на нього почали тиснути.

"У штаб приїхали люди, особиста охорона Семенченка. Були спроби погроз, пропонували гроші, на що я відмовився. А на наступний день 14 вересня 2014 саме ці люди викрали мене з військової частини 3027. Я виїжджав на машині з частини, мене заблокували, викинули з моєї машини, зв'язали, побили і вивезли за межі Київської області", - розповів Калашник.

30 днів він провів сидячи прив'язаним на стільчику, без можливості лягти, у неопалюваному приміщенні. За цей час чоловік втратив до 15 кг ваги.

"За всі 30 днів мені дали 10-11 тарілок їжі. Перші дні не давали і води, а далі вода була так само рідко, як і їжа", - повідав він.

Чоловік був звільнений силами Донецької обласної міліції. На місці злочину були зафіксовані ті особи, які брали участь у викраденні.

Джерело: Обозреватель

Схожі новини