Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Макрон представив план боротьби з насильством над жінками

  • 25.11.2017, 19:51
  • 1 013

Президент Франції Еммануель Макрон у суботу, 25 листопада, оголосив план боротьби з фізичним та сексуальним насильством над жінками та сексизмом в країні.

Серед пропозицій президента Франції, зокрема, запровадження кримінальної відповідальності за сексуальні домагання на вулицях та збільшення терміну давності такого злочину, як зґвалтування неповнолітніх, з нинішніх 20 до 30 років, повідомляє DW.

Також Макрон запропонував законодавчо встановити вік сексуальної зрілості у 15 років. Це означає, що юним французам можна буде мати інтимну близькість лише з цього віку.

Окрім того, серед запропонованих змін - надання можливості жертвам сексуального насильства звертатись до правоохоронних органів спершу через інтернет, а вже після цього - особисто приходити до поліції і давати свідчення. Пропонується дозволити громадському наземному транспорту зупинятись у будь-якому місці у нічний час на вимогу жінок, щоб вони могли безпечно потрапити додому.

Також Макрон пропонує на 13% збільшити фінансування заходів, спрямованих на забезпечення гендерної рівності у Франції. Додатково на ці цілі президент країни готовий виділити у 2018 році 420 млн євро.

Свою промову у Парижі Макрон розпочав з хвилини мовчання за 123-ма жінками, які у 2016 році були вбиті у Франції їхніми партнерами або колишніми співмешканцями.

Загалом у Франції протягом минулого року жертвами фізичного або сексуального насильства з боку партнерів стали 225 тисяч жінок, і лише про кожний п'ятий випадок було повідомлено правоохоронним органам.

Схожі новини