Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вчені вирішили спробувати варити пиво в космосі

  • 25.11.2017, 18:15
  • 1 281

На Міжнародну космічну станцію (МКС) вантажний корабель SpaceX доставить кілька зерен пивоварного ячменю, які космонавти будуть пророщувати в умовах невагомості протягом місяця.

Про це повідомляє Главред з посиланням на Profibeer.

"4 грудня з мису Канаверал стартує вантажний корабель SpaceX, який, окрім іншого, доставить на МКС 20 зерен пивоварного ячменю того сорту, який зазвичай використовується для пива", - йдеться в повідомленні.

Експерименти з пивоварним ячменем пройдуть спільно з Центром космічної науки CASIS, який управляє американськими науковими дослідженнями на орбіті.

Результати дослідження повинні лягти в основу можливої технології пивоваріння на Марсі і дати нові дані для земного сільського господарства.

Навесні на конференції SXSW компанія AB InBev оголосила, що збирається варити пиво на Марсі, коли людство почне освоювати Червону планету.

Варто також зазначити, що Китайська корпорація аерокосмічної науки і техніки планує в 2020 році відправити космічний корабель на Марс, а до 2030-го - відправити на Землю зразки марсіанського грунту.

Джерело: Нове время

Схожі новини