Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Держкіно жорстко прокоментували скандал навколо серіалу "Свати"

  • 25.11.2017, 14:15
  • 2 588

Творці серіалу "Свати" повинні бути готові до заборони прокату в Україні через антиукраїнські заяви російського актора Федора Добронравова та відвідування ним анексованого Криму.

Про це повідомив голова Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) Пилип Іллєнко в інтерв'ю "Укрінформ".

Таким чином він прокоментував відеозвернення шоумена Володимира Зеленського до Служби безпеки України.

"Є закон і позиція Держкіно з точки зору виконання чинного законодавства. Наразі у зв'язку з забороною акторові в'їзду на територію України підстав забороняти серіал немає", - заявив Іллєнко.

Він зазначив, що Держкіно відкличе прокатне посвідчення серіалу, якщо Міністерство культури прийме від Служби безпеки України подання про внесення Добронравова до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці.

"Поки такого рішення у Мінкультури немає. Це щодо юридичного боку справи. З точки зору моральної оцінки ситуації, є актор, який уже тривалий час публічно заявляє свою антиукраїнську позицію і діє відповідно. Тому очевидно, що Служба безпеки України мала право і правильно вчинила, заборонивши йому в'їзд на територію України", - підсумував Іллєнко.

Він додав, що "Свати" знімалися для російського ринку. Тому творці серіалу несуть ризики і повинні бути готові до них готові.

Джерело: Обозреватель

Схожі новини