Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львівський паралімпієць Віктор Дідух опинився на пам’ятній монеті

  • 24.11.2017, 19:15
  • 1 817

Сьогодні, 24 листопада, Національний банк України спільно з Національним комітетом спорту інвалідів України презентували пам’ятну монету “XV літні Паралімпійські ігри. Ріо-де-Жанейро”. 

Львівський паралімпієць Віктор Дідух опинився на пам’ятній монеті
Львівський паралімпієць Віктор Дідух опинився на пам’ятній монеті

Про це повідомили в управлінні з питань фізичної культури і спорту Львівської ОДА.

“Як відомо, на минулорічних Паралімпійських іграх у місті Ріо-де-Жанейро нашу державу представляли 170 спортсменів, — зазначив він. — І ці сильні та мужні люди продемонстрували найвищий результат у історії становлення і розвитку паралімпійського руху в Україні: вони вибороли рекордні 117 медалей в 15 видах спорту, встановили 109 рекордів у трьох видах спорту (плаванні, легкій атлетиці і пауерліфтингу) та посіли третю сходинку в загальному медальному заліку Паралімпіадиˮ, - В. о. Голови Національного банку України Яків Смолій.

Ціна НБУ — 35 грн. Придбати пам’ятні монети можна в регіональних підрозділах Національного банку України та банках-дистриб’юторах (Ощадбанк та Укргазбанк).

Монету виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування — “спеціальний анциркулейтед”, маса — 12,8 г, діаметр — 31,0 мм, тираж — 35 000 штук. Гурт монети — рифлений.

На аверсі монети розміщено логотип Національного паралімпійського комітету України та стилізовану медаль Паралімпійських ігор, ліворуч від яких написи: ЗОЛОТО 41 / СРІБЛО 37 / БРОНЗА 39.

На реверсі монети на тлі стилізованої хвилястої стрічки зображено паралімпійця з ракеткою в руці (прототипом зображення став чемпіон Паралімпійських ігор-2016 з настільного тенісу Віктор Дідух).

Джерело: Галінфо

Схожі новини