Передплата 2024 «Добра кухня»

Чого чекати від Чорної п’ятниці в Україні

  • 24.11.2017, 18:35
  • 1 815

Цього року Чорна п’ятниця випадає на 24 листопада. Історія найбільшого дня знижок, що очікується в Україні і як не натрапити на обман.

Чорна п’ятниця — п’ятниця після Дня подяки у США. З неї починається традиційний різдвяний сезон розпродажів.

Через те, що День подяки відзначають четвертого четверга листопада, Чорна п’ятниця випадає у проміжок часу з 23 по 30 листопада.

Чорна п’ятниця — не є офіційним святом, але багато людей беруть собі відгул, щоб зайняти чергу ще вночі, адже першим покупцям деякі магазини пропонують знижку від 50 до 80%.

І це стосується не тільки одягу та їжі, але і техніки та інших речей для дому. За статистикою, 50% всіх покупок, які за рік роблять американці, потрапляють саме на проміжок між Днем подяки і Різдвом.

У нас Чорна п’ятниця також буде 24 листопада, але часто знижки переносять ще й на вихідні.

Наприклад, авіакомпанія Ryanair робила розпродаж квитків до чорної п’ятниці. Ціни починалися від €3.

Багато торгових центрів братимуть участь у Дні розпродажів. Наприклад, про Black Friday вже оголосили Ocean Plaza, Dream Town і Гулівер.

Також Чорна п’ятниця на Aliexpress стартує 24 листопада о 9 ранку за київським часом і триватиме три дні — до 26 листопада. Модератори торгового майданчика обіцяють знижки до 70%.

На сайті Amazon відзначили, що щасливчиків, які встигнуть додати потрібний товар у корзину першими, чекають небувалі знижки 24 листопада.

Що стосується українських сайтів, то Чорну п’ятницю вже анонсували Rozetka і Цитрус, але, про яку знижку йде мова, поки не ясно.

Як не бути обманутим

Відзначимо, що українська традиція Чорної п’ятниці значно відрізняється від американської. Найчастіше магазини підіймають ціни напередодні дня розпродажів, а потім встановлюють знижку.

Таким чином, здаватиметься, що ви купили річ з 50% знижкою, а насправді — за ті ж гроші, або навіть переплатили її вартість.

Джерело: 24 канал