Передплата 2024 «Добра кухня»

Стало відомо хто запропонував НАБУ $800 тис. доларів хабара

  • 24.11.2017, 13:18
  • 1 770

Генеральна прокуратура України готує клопотання про арешт одеського бізнесмена Вадима Альперіна, який пропонував працівнику Національного антикорупційного бюро 800 тисяч доларів хабара.

"На початку листопада заявою НАБУ про пропонування хабаря керівнику головного підрозділу детективів НАБУ ГСУ ГПУ зареєструвала провадження, в рамках якого зафіксовано пропозицію відомого одеського контрабандиста Альперіна виплатити 800 тис. дол за зняття арешту на рахунки підконтрольних йому підприємств у 450 млн грн", - написав Луценко.

За його словами, така пропозиція неправомірної вигоди посадовій особі є закінченим складом злочину, відтак ГПУ проводить заходи для встановлення місця перебування підозрюваного. "Готуємо клопотання про арешт", - зазначив Генпрокурор.

Детективам НАБУ запропонували хабар у 800 тисяч доларів

Детективи Національного антикорупційного бюро України спільно із працівниками Генеральної прокуратури викрили особу, яка пропонувала співробітнику НАБУ неправомірну вигоду в розмірі 800 тисяч доларів США.

Про це повідомляє 24 листопада прес-служба НАБУ.

В агентстві зазначають, що ця сума пропонувалася за припинення розслідування детективами Бюро кримінального провадження, у якому накладено арешт на близько 450 мільйонів гривень коштів, підконтрольних викритій особі підприємств.

Попередньо дії особи кваліфіковано за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України ("Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі").

Наразі, вирішується питання повідомлення викритої особи про підозру та проведення інших невідкладних слідчих дій.

Джерело: УП

Схожі новини