Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мінсоцполітики призупинило видачу дозволів на ввезення «гуманітарки» ряду благодійних фондів

  • 23.11.2017, 20:45
  • 1 076

Робоча група з питань гуманітарної допомоги при Мінсоцполітики призупинила видачу нових дозволів на ввезення вантажів 24-м благодійним фондам, які Служба безпеки України підозрює у фінансуванні терроризму. 

Про це Громадському розповіла представниця заступниця голови чернівецької громадської організації «Гільфе» Людмила Бродова.

«Наближається Міжнародний день людей з інвалідністю (відзначається 3 грудня — ред.) а у мене у вантажі, продукти», — каже Бродова.

Як вже розповідало Громадське, СБУ підозрює 24 благодійні фонди, серед яких, зокрема, українське представництво міжнародної організації «Лікарі без кордонів», у тому, що вони «діючи у складі організованої групи, за сприяння співробітників ДФС України та Мінсоцполітики України, здійснюють фінансування тероризму в особливо великих розмірах, а саме — фінансове та матеріальне забезпечення терористичних організацій шляхом передачі гуманітарних товарів і коштів так званим «ДНР» та «ЛНР» під виглядом підтримки постраждалого населення на тимчасово непідконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей».

На сайті Мінсоцполітики Громадське відшукало відповідне рішення Робочої групи від 9 листопада. Воно було прийняте після надходження до групи ухвали Шевченківського суду щодо вилучення супровідних документів пов’язаних із видачею попередніх дозволів на ввезення гуманітарки фігурнатам справи у період з квітня 2014 року.

Тож, згідно тексту документу, Робоча група вирішила не надавати нових дозволів зазначеним організаціям. Також призупинені кілька раніше виданих дозволів.

Зокрема, благодійній організації «Дотик» з Тернопільщині скасований дозвіл на ввезення понад 17 тонн гуманітарної допомоги, Благодійному фонду «Майбутнє разом» — понад 16 тонн, БО Фонд «Щастя — дітям» — 15,5 тонн.

Джерело: Громадське

Схожі новини