Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Єврокомісар розкритикував Україну за невиконання домовленостей для надання безвізу

  • 23.11.2017, 20:15
  • 1 646

Йоганес Ган наголосив на серйозності проблеми того, що досі відсутній дієвий механізм перевірки, щоб оцінити електронні декларації.

Ган жорстко розкритикував Україну за невиконання досягнутих домовленостей та відсутність механізму перевірки електронних декларацій.

Комісар з питання розширення та європейської політики сусідства Йоганес Ган жорстко розкритикував Україну за невиконання домовленостей, зокрема, щодо обіцянки зняти заборону на експорт лісу.

"Щодо заборони лісу - це не єдина умова, яка не виконана. Відверто кажучи, з моєї точки зору, той факт, що немає дієвого механізму перевірки, щоб оцінити електронні декларації, в плані боротьби з корупцією набагато серйозніше", - сказав Ган у четвер, 23 листопада, в Брюсселі на прес-конференції.

Він зауважив, що це є порушенням правил СОТ та поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

"Нарешті це було ухвалено. Я маю відзначити, що для мене це було сюрпризом. Один з половиною мільйонів осіб задекларували свої статки станом на літо минулого року. До сьогодні тільки сто декларацій, дехто сказав мені, що їх 94, було перевірено. Це безглуздо! І немає навіть одного висновку після цих перевірок", — наголосив Ган.

При цьому він вважає дуже важливим "створити більше прозорості стосовно того, хто є кінцевим бенефіціаром компаній".

"Також і в цьому питанні ми не бачимо жодного прогресу", — підкреслив єврокомісар, поклавши відповідальність за невиконання зобов'язань на українську владу.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини