Передплата 2024 «Добра кухня»

Американці сьогодні відзначають День подяки

  • 23.11.2017, 15:37
  • 2 125

Головною стравою Дня подяки є фарширована індичка з журавлинним соусом, а також великий солодкий гарбузовий пиріг.

Американці сьогодні відзначають День подяки
Американці сьогодні відзначають День подяки

Сьогодні, 23 листопада, у Сполучених Штатах Америки відзначають одне з найбільш важливих і очікуваних свят року — День подяки. З цього дня в США починається сезон новорічних свят, які тривають до Різдва.

Історія свята пов'язана з першими переселенцями з Англії, які прибули до Америки в 1620 році, осіли в нинішньому штаті Массачусетс, де заснували Плімутську колонію. Багато людей, які прибули тоді, не змогли пережити зиму і загинули через низку різних причин: голоду, холоду, хвороб. Ті, кому вдалося вижити, заснували колонію. Навесні місцеві індіанці навчили переселенців вирощувати різні культури на кам'янистому ґрунті. Завдяки зусиллям їм вдалося отримати багатий врожай.

Відзначити перший день принесення подяки Господу запропонував губернатор колоністів У. Бредфорд. Восени 1621 року відбувся перший День подяки. Відзначити свято запросили індіанців, які допомогли колоністам, що залишилися, вижити. Починаючи з 1621 року, колоністи відзначали багатий урожай Днем подяки.

Після виникнення США як єдиної держави, перший президент Джордж Вашингтон висловився за введення Дня подяки як національного свята. У 1941 році Конгрес США прийняв білль, який встановив День подяки державним святом. З тих пір свято відзначають у четвертий четвер листопада.

Сполучені Штати Америки відомі на весь світ своїми традиціями святкування Дня подяки. В цей день за великим столом збирається вся родина, друзі, близькі люди. Кожен за столом повинен вимовити слова подяки за все хороше, що сталося з ним за життя або за останній рік окремо.

В День подяки ще однією важливою традицією є багато накритий стіл. Господині передчасно роблять закупівлі до святкового столу. Головною стравою Дня подяки є фарширована індичка з журавлинним соусом, а також великий солодкий гарбузовий пиріг.

У Нью-Йорку найбільший універмаг Мacy's організовує в цей день грандіозний парад з величезними надувними іграшками героїв з різних мультфільмів. Ці іграшки проносять від Центрального парку до входу в універмаг. За парадом можна спостерігати з дому, дивлячись телевізор, адже парад транслюють на телеканалах.

Джерело: Українські новини

Схожі новини