Передплата 2024 «Добра кухня»

Керімову висунули звинувачення у Франції і відпустили під заставу в 5 млн євро

  • 23.11.2017, 12:45
  • 774

Французька прокуратура висунула звинувачення у відмиванні коштів і шахрайстві з податками російському мільярдеру і сенатору Ради Федерації РФ Сулейману Керімову.

Про це заявив прокурор Ніцци Жан-Мішель Претр, повідомляє Le Figaro.

За даними видання, Керімова підозрюють у купівлі розкішних вілл на Французькій Рив'єрі через компанії-посередники, в яких його ім'я не вказується, що дозволило зменшити суму податків, які він мав заплатити Франції.

За інформацією RTL, в ніч на четвер французький суд відпустив Керімова з-під варти під заставу 5 мільйонів євро. При цьому у нього вилучили російський паспорт, йому заборонено залишати межі департаменту Приморські Альпи на Лазурному березі.

Сулейман Керімов, один із найбагатших людей Росії, був затриманий в ніч на понеділок в Ніцці. МЗС Росії направило офіційну ноту Франції у зв'язку із затриманням Керімова, заявивши, що той мав дипломатичний паспорт та імунітет.

Родина Керімова контролює найбільшого російського виробника золота, компанію "Полюс", і має приблизну чисту вартість $6,3 млрд. доларів. За даними Forbes, Керімов посідає 21-е місце у списку найбагатших росіян.

Джерело: Європейська Правда

Схожі новини