Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«На обслуговування поля «Арена Львів» витрачає 50 тисяч гривень за день»

  • 22.11.2017, 19:35
  • 6 905

Сказав «ВЗ» керівник стадіону Євген Болкун.

«На обслуговування поля «Арена Львів» витрачає 50 тисяч гривень за день»
«На обслуговування поля «Арена Львів» витрачає 50 тисяч гривень за день»

Відколи львівський євростадіон втратив співпрацю з ФК “Шахтар” (з січня 2017 року футбольний клуб перейшов грати на харківський стадіон), спортивна споруда знову накопичила мільйонні борги. За результатами фінансового моніторингу, у 2016 році державне підприємство “Арена Львів” “нажило” збитків на мільйон гривень. Це стало відомо після робочої зустрічі заступника голови Львівської обласної ради Володимира Гірняка з держсекретарем Міністерства молоді та спорту Олегом Немчиновим, яка відбулася на “Арені Львів”.

«Стадіон має величезні борги перед підрядниками, а відповідно — судові провадження. У керівництва стадіону немає чіткого розуміння, як у подальшому ця споруда та територія навколо (24 га землі) мають функціонувати. Питання номер один: визначити стратегію розвитку арени, аби повністю використати її потенціал», — поінформував “ВЗ” Володимир Гірняк.

Цього року на “Арені Львів” відчутно поменшало футбольних матчів. Зараз грають дві команди — «Верес» та «Зоря». Оренда стадіону за один матч — 200 тисяч гривень. Неспортивні заходи, які відбуваються у чаші стадіону та в конференц-залах, — 170 тисяч гривень. Ціна залежить від часу івенту, кількості людей та ресурсів, які залучені до організації.

Директор «Арени Львів» Євген Болкун сказав “ВЗ”, що борги можуть погасити власними силами. Мовляв, депутатам Львівської обласної ради не варто загострювати ситуації.

“На процедуру розписки “Шлюб за добу”, що відбувається на стадіоні, — є неабиякий попит серед молодят, — каже Євген Болкун. — У нас відбувається роуп-джампінг, є послуги картингу, працює школа водійської майстерності... Торік на стадіоні свої поєдинки проводили стронґмени. Висять торішні борги, а цьогорічний борг (600 тисяч гривень) нескладно закрити. Лише на обслуговування поля (підігрів, освітлення) витрачаємо 50 тисяч гривень за день”.

- Чому футбольне поле “Арени Львів” у жалюгідному стані?

- Причина — насичений футбольний вересень, де поспіль відбулися чотири поєдинки. Було мало часу для підготовки поля до матчів.

Свою роль відіграли також несприятливі погодні умови — дощі. Трава не встигала нормально вирости. Львівський стадіон — закритого типу, тут трава росте гірше, ніж на відкритому. На полі “Арени Львів” — парниковий ефект. Погана якість поля є не лише цього року. Така проблема у нас була завжди.

Взяли у штат ще одного агронома, який засіває поле, підживлює траву якісними добривами.

Фото автора

Схожі новини