Передплата 2024 «Добрий господар»

"У ПАРЄ є держави та чиновники, які працюють суто на повернення делегації Росії", - дипломат

  • 22.11.2017, 17:25
  • 1 044

У Парламентській Асамблеї Ради Європи є працівники секретаріату та держави-члени, які цілеспрямовано працюють над поверненням делегації Росії до зали засідань.

Про це заявив у ефірі Еспресо.TV представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба.

"Нам добре відомо, що вже ціла низка гравців активно працюють на те, щоб це повернення відбулося. Є низка держав і представників секретаріату Ради Європи, які працюють суто на повернення Росії, є група, яка працює проти повернення Росії. Є також ті, хто займають тактичну позицію - знаходяться і там і там одночасно. Поки ця гра триває", - сказав Кулеба.

Дипломат зазначив, що Україна вживає заходів на випадок повернення делегації Росі та наголосив, що такий розвиток подій загрожуватиме міжнародному праву та існуванню ПАРЄ.

"Повернення Росії до ПАРЄ потенційно може відбутися наприкінці січня 2018 року, коли відбудеться сесія парламентської асамблеї і російська делегація може приїхати і подати на затвердження своїх повноважень. Ми зараз активно працюємо над тим, щоб якщо Росія і повернулася до ПАРЄ, то виконавши резолюції Асамблеї. Інакше вся ПАРЄ буде обнулена, будь-яка держава зможе спитати, навіщо їй дотримуватися міжнародного права", - підсумував Кулеба.

Джерело: Еспресо

Схожі новини