Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Консул ЧР закликав чеських бізнесменів вкладати гроші у Львів

  • 22.11.2017, 17:57
  • 1 338

В ексклюзивному інтерв”ю “ВЗ” Генеральний Консул Республіки Чехія у Львові Павел Пешек розповів як закликає чеських бізнесменів вкладати гроші у львівські підприємства.

"Наразі наші підприємці ще побоюються воєнних дій в Україні. Не беруть до уваги, що ця війна - за тисячі кілометрів від західного кордону. Тому переконую чеських підприємців, що Західна Україна - безпечна для ведення бізнесу, сюди можна вкладати кошти. Розповідаю про хороші приклади ведення чеського бізнесу на Львівщині. Тут є чеський капітал “Моравських нафтових шахт” (займаються видобутком газу й нафти), “Шкоди” у підприємстві “Єврокар”, є компанії зі значною часткою чеського капіталу", - розповів Павел Пешек кореспонденту "ВЗ".

Також Генеральний Консул додав, чому у Львові небагато чеських туристів: "Проблема одна — кордон. Жоден чеський турист не буде стояти годинами у черзі на кордоні, краще поїде в інше місце. Добре би було запровадити такий потяг, як “Львів-Перемишль”. Але найкраще - прямий авіарейс до Львова з Праги чи Брно. Переговори з цього приводу тривають. Через відсутність прямого авіасполучення Львів багато втрачає. Чеські туристи якщо ідуть в Україну, то переважно в Карпати і... Чорнобиль. Моє завдання - розповідати більше про інші регіони України, відкривати і туристам, і підприємцям усі можливості вашого краю".

Повний текст інтерв”ю читайте в паперовій версії “ВЗ”, у тижневику від 23 листопада, або незабаром на нашому сайті.

Схожі новини