Передплата 2024 «Добра кухня»

Російських артистів зобов’яжуть повідомляти про виступ в Україні за 30 днів

  • 22.11.2017, 14:35
  • 868

Служба безпеки України розробила порядок реєстрації для російських артистів.

Як повідомляє прес-служба СБУ, артисти з РФ повинні будуть повідомили про запланований виступ не пізніше, ніж за 30 днів.

«Якщо учасником запланованого гастрольного заходу є громадянин країни-агресора, організатор не пізніше ніж за 30 днів до дня проведення гастрольного заходу подає до Служби безпеки України запит на отримання інформації про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина країни-агресора до участі у зазначеному гастрольному заході», — ідеться у повідомленні СБУ.

Також артисти з РФ мають направити в СБУ запит для отримання інформації про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина країни-агресора до участі у гастрольному заході. Зокрема, інформацію про:

— організатора гастрольного заходу (назва, код ЄДРПОУ, П.І.Б. керівника);

— дата, час, місце проведення (місто, адреса) та назва гастрольного заходу;

— П.І.Б., дата народження, сценічний псевдонім громадян (-ина,-ки) країни-агресора, які плануються до участі у гастрольному заході, їх (її, його) належність до творчих колективів та інша інформація, яка характеризує їх (її, його) творчу діяльність.

«Протягом 10 днів з моменту одержання запиту розглядає та надає організатору гастрольного заходу відповідь про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина країни-агресора до участі у зазначеному гастрольному заході», — повідомили в СБУ.

Зазначається, що порядок розроблений згідно із законом «Про внесення змін до Закону України «Про гастрольні заходи в Україні» щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів за участі громадян держави-агресора».

Джерело: Громадське

Схожі новини