Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Молдові анонсували особливий статус Придністров'я

  • 21.11.2017, 10:18
  • 949

За словами прем'єр-міністра країни, незабаром буде представлений проект особливого статусу Придністров'я у складі цілісної Молдови.

У Молдові незабаром буде представлений проект особливого статусу Придністров'я у складі цілісної Молдови. Про це заявив прем'єр-міністр країни Павло Філіп, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Наразі відповідний документ уже підготовлений, тривають консультації з громадянським суспільством.

За словами політика, у врегулюванні придністровського конфлікту важливо не зупинятися і вдаватися як до технічних, так і політичним методам.

Кишинів уже реалізував проект спільного контролю на українсько-молдовському кордоні. Йдеться про прикордонний перехід Кучурган-Первомайськ, проти чого виступає категорично проти Придністров'я.

"Цей досвід пошириться і на інші прикордонні пункти молдавсько-українського кордону, включаючи її придністровську ділянку", — сказав прем'єр Молдови.

У кінці серпня постійний представник Молдови при ООН Віктор Морару повідомив, що Кишинів звернувся в ООН з проханням включити питання про виведення військ Росії з Придністров'я до порядку денного найближчої сесії Генасамблеї. Посла Молдови в Москві Андрія Негуцу викликали в МЗС РФ, де заявили, що цей крок Кишинева "є недружнім і провокаційним", закликавши Кишинів відмовитися від цього наміру.

МЗС Молдови стверджує, що запит Кишинева про включення цього питання до порядку денного Генасамблеї "стоїть в списку додаткових питань порядку Генасамблеї і буде розглянутий на одному з жовтневих засідань сесії".

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини