Передплата 2024 «Добрий господар»

Василя Пилип’юка поховали на Личакові поруч із могилою Володимира Івасюка

  • 20.11.2017, 16:16
  • 3 055

У понеділок, 20 листопада, у Львові відспівали Василя Пилип'юка. 

Про це повідомляє "zaxid.net". Прощалися зі знаним фотомитцем у храмі Пресвятої Трійці. А поховали на Личаківському цвинтарі, неподалік від могили Володимира Івасюка на полі №50.

Нагадаємо, Василь Пилип’юк помер у суботу, 18 листопада, на 68-му році життя від розриву аорти. Чоловік власне повертався з Китаю, де серед 20 художників з України представляв Національну академію мистецтв. Фотомитцю стало погано у дорозі з Києва. Поблизу Рівного фотохудожнику стало зле, він вийшов із машини і знепритомнів. Його госпіталізували з масивною розшаровуючою аневризмою грудного відділу аорти до реанімації, де він помер.

Василь Пилип’юк — лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка, художник Міжнародної федерації фотомистецтва, який видав понад сотню книг, стільки ж мав персональних виставок. У його доробку — мільйони фотографій. Він — професор Львівської національної академії мистецтв та Київського національного університету культури і мистецтв.

«Вершина здобутків Василя — академік Академії мистецтв. Із цією радісною звісткою він повертався з творчої поїздки з Китаю і в дорозі смерть швидко і безкомпромісно забрала життя. Я називаю його «творчим титаном», — поділився сумом заслужений художник Міжнародної федерації фотомистецтва Микола Тинкалюк.

Схожі новини