Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Над знаменитою тенісисткою роками знущався батько

  • 20.11.2017, 10:15
  • 1 364

Знаменита австралійська тенісистка Олена Докич випустила автобіографію, у якій вона розповіла про домашнє насильство з боку батька. 34-річна переможниця десяти турнірів WTA піддавалася побиттю і терору від Даміра Докича протягом всієї своєї кар'єри з 1998 року.

Над знаменитою тенісисткою роками знущався батько
Над знаменитою тенісисткою роками знущався батько

Російське видання sports.ruопублікувало деякі фрагменти з цієї книги:

"Коли матч складається не на мою користь, він починає ходити туди-сюди вздовж корту. Коли він розуміє, що я вже не виграю - ще до "Гейм, сет, матч", - він різко йде. І потім, після того, як я потисну руку суперниці і судді і зберу сумку, мені потрібно його знайти.

Це жахлива гра. За її правилами, я повинна знайти його, незважаючи на те, що я до смерті боюся того, що він зі мною зробить.

Щоразу він там, де ніхто його не бачить: за деревами, далекими кортами або на парковці, - і зло дивиться на мене, коли я нарешті його знаходжу. Якщо навколо нікого немає, він обсипає мене образами - які теж стали бруднішими, - і дає кілька ляпасів. Часто він плює мені в обличчя, тягає за вуха. Але на цьому покарання ніколи не закінчується. Удома він продовжує кричати, що я безнадійна і жалюгідна. Знову і знову. Що я "тупа корова", "ідіотка", "ганьба" і "повія". І там, коли це бачать тільки мама і Саво, він вже може докласти мене з усієї сили.

Іноді мама так сумно, тихо і ввічливо каже: "Ну вистачить, будь ласка", - пише Докич.

фото з мережі
фото з мережі

Після того, як він виганяє матір із кімнати, екзекуція продовжується.

"Настає вихід коричневого ременя. До цього моменту він іноді виставляє маму і брата з квартири. Я вже дуже добре знаю цей ремінь. Він весь час на татові, і, коли він витягує його зі штанів, мене вже починає трясти. Він велить мені замовкнути і не ревіти - не показувати емоції. Потім каже зняти сорочку. Коли тебе шмагають через одяг, це зовсім не так боляче - тому він і каже мені роздягнутися. Я стою спиною до нього, в одному бюстгальтері, і він велить мені не рухатися, поки б'є. Періодично ремінь майже розрізає мені шкіру. Іноді біль такий сильний, що я тікаю і забивається у куток - він мене наздоганяє, хапає, знову розвертає спиною до себе і продовжує бити. Біль як у пеклі. Це і є пекло.

Він знущається наді мною по-різному: то емоційно, то фізично. Варто мені пережити прочуханку, починається нескінченна боротьба. Сенс - "Олено, ти безнадійна".

Він ніколи потім не кається. Ніби вважає, що чинить правильно. Або звинувачує мене: "Ти сама винна, ти змусила мене", - наводить Олена у своїй книзі слова батька.

фото з мережі
фото з мережі

Схожі новини