Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Парижі вшанували пам'ять жертв Голодомору

  • 19.11.2017, 14:36
  • 1 469

На акції були присутні, зокрема, віце-прем'єр України Іванна Климпуш-Цинцадзе, посол України Олег Шамшур та керівники об’єднань українців у Франції.

У Парижі вшанували пам'ять жертв Голодомору
У Парижі вшанували пам'ять жертв Голодомору

У Парижі у неділю, 19 листопада, пройшла акція зі вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років. Про це повідомляє Укрінформ.

На акції були присутні віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Ценцадзе, президент Світового конгресу українців Євген Чолій, Надзвичайний та Повноважний посол України у Франції Олег Шамшур, а також керівники об’єднань українців у Франції та представники української діаспори, які приїхали до міста з різних куточків країни.

"Нині у Франції відбуваються дні вшанування пам’яті жертв Голодомору. Покладання квітів сьогодні - це ще одна можливість для нас вклонитися та вшанувати пам'ять загиблих українців - жертв, які наш народ поніс та сповна відчув на собі", — сказала в коментарі Укрінформу віце-прем’єр-міністр України.

Учасники заходу вшанували пам’ять жертв Голодомору покладанням квітів до вічного вогню під Тріумфальною аркою в Парижі.

Близько 14.30 за місцевим часом у головному соборі країни - Нотр Дам де Парі відбудеться поминальна служба за жертвами Голодомору.

Схожі новини