Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Путін відкрив пам'ятник Олександру III в окупованому Криму

  • 19.11.2017, 08:54
  • 867

Президент Росії Володимир Путін в суботу, 18 листопада, прибув до окупованого Криму, де взяв участь у відкритті пам’ятника російському царю Олександру III на території Лівадійського палацу в Ялті. Про це інформує «Радіо Свобода» з посиланням на російські інформагенції.

За даними ЗМІ, Путін назвав царя Олександра III «миротворцем», який «приніс Росії мир, славу, розвиток і стабільність». Згодом інформація про приїзд президента Росії в анексований Крим з'явилося на офіційному сайті Кремля.

Повідомляється, що пам’ятник встановлений на місці, де був Малий Лівадійський палац, побудований у другій половині XIX століття і зруйнований в роки Другої світової війни. У робочому кабінеті Малого Лівадійського палацу Олександр III помер 20 жовтня 1894 року.

У березні цього року окупаційна влада Криму знесла тенісні корти і танцмайданчик для встановлення пам’ятника цареві.

Лівадійський палац був літньою резиденцією останнього царя Російської імперії Миколи II і його сім’ї. У 1945 році тут відбулася зустріч антигітлерівської коаліції — Ялтинська конференція, на якій були присутні Сталін, Рузвельт, Черчілль. З 1974 року музейний комплекс був відкритий для відвідувачів. Лівадійський палац отримав статус одного з семи чудес України.

Схожі новини