Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Зімбабве сотні тисяч вийшли на марш за відставку президента

  • 18.11.2017, 20:18
  • 737

У Зімбабве сотні тисяч мешканців столиці Хараре вийшли на марш за відставку президента Роберта Мугабе.

Як повідомляє Reuters, генеральний секретар Асоціації ветеранів національно-визвольної війни Зімбабве Віктор Матемаданда закликав учасників мітингів проти Мугабе відправитися до місця його проживання.

Учасники маршу попрямували до резиденції Мугабе Blue Roof, "співали, танцювали і обіймали солдатів в захваті від очікуваного завершення його 37-річного правління", пише ЗМІ.

Як пише "Daily Mail", натовп рухався до резиденції Мугабе з гаслами "Геть диктатора" і "Мугабе, наша країна - не твоя власність".

Також повідомляється, що акція на підтримку відставки Мугабе відбулася у Великобританії: сотні людей зібралися за межами посольства в центрі Лондона, закликаючи лідера Зімбабве скласти повноваження.

Разом з тим, за даними ЗМІ, розповсюджується інформація про те, що 93-річний Мугабе залишив країну.

Один з охоронців Мугабе повідомив, що той покинув свою резиденцію, яка тепер зайнята лише військовими. В останній раз Мугабе був помічений приблизно о 6:53 суботи, і з того часу його телефон недоступний.

"Один з племінників диктатора повідомив "MailOnline", що Мугабе "втомився, вражений і сумний" і відчайдушно просить членів своєї сім'ї порадитися про те, чи має він піти у відставку", - пише видання.

Схожі новини