Передплата 2024 «Добрий господар»

У Порошенка розповіли про підсумки засідання консультаційного комітету України та Польщі

  • 18.11.2017, 11:18
  • 1 296

Зустріч відбулась у Кракові за дорученням президентів Петра Порошенка та Анджея Дуди.

У Порошенка розповіли про підсумки засідання консультаційного комітету України та Польщі
У Порошенка розповіли про підсумки засідання консультаційного комітету України та Польщі

У п’ятницю, 17 листопада, в Кракові відбулося засідання консультаційного комітету України та Польщі, під час якого сторони обмінялися думками щодо поточного стану двосторонніх відносин. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента України.

Згідно з повідомленням, заступник голови АПУ Костянтин Єлісєєв провів зустріч з Державним секретарем — керівником Канцелярії Президента Республіки Польща Кшиштофом Щерським. Зустріч відбулась у Кракові за дорученням президентів Петра Порошенка та Анджея Дуди.

Наголошується, що під час засідання сторони підтвердили свою відданість зміцненню стратегічного партнерства між Україною та Республікою Польща.

«Сторони погодились з необхідністю зняти мораторій на проведення пошуково-ексгумаційних робіт та спільного їх відновлення. У цьому контексті було домовлено провести міжурядову зустріч на рівні віце-прем’єр-міністрів найближчим часом. Під час зустрічі Костянтин Єлісєєв та Кшиштоф Щерський погодились з важливістю продовження роботи двосторонньої міжурядової комісії із захисту та повернення культурних цінностей. Українська та польська сторони домовились співпрацювати з відповідними місцевими органами влади з метою вирішення питань, що становлять обопільний інтерес», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що співрозмовники обговорили підготовку до візиту президента Республіки Польща Анджея Дуди до Харкова у грудні цього року.

«У ході зустрічі було підтверджено спільне прагнення сторін сприяти розширенню та поглибленню міжлюдських контактів. Також відбувся обмін думками щодо майбутнього Саміту Східного партнерства 24 листопада у Брюсселі», - додали в прес-службі.

Як повідомлялось, раніше Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного Комітету президентів України та Польщі через заяви польських політиків. Згодом глава кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський позитивно сприйняв пропозицію української сторони у справі проведення найближчим часом зустрічі Консультаційного комітету президентів Польщі та України.

Нагадаємо, 6 листопада віце-консул Польщі Марек Запур заявив, що Української держави в період 1919-20-х років не існувало, а Львів є польським містом. Відповідна заява прозвучала у Рівненському обласному краєзнавчого музеї, де відбувся круглий стіл "Волинський експеримент Г. Юзевського: дорога до польсько-українського примирення у міжвоєнний період".

Раніше очільник Міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Київ "використовує" Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин підтримуватиме Україну.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини