Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Петербурзі пройдуть пікети на підтримку кримських татар

  • 18.11.2017, 08:36
  • 577

Громадські активісти Петербурга 18 листопада на Невському проспекті проведуть щомісячну серію пікетів на підтримку кримських татар (у пам'ять про депортацію кримських татар 18 травня 1944 року).

Про це повідомила у Facebook на акаунті «Стратегія-18. Петербург на підтримку кримських татар» активістка Яна Турбова.

«Запрошуємо взяти участь у пікетах «Стратегії-18» на підтримку кримських татар. Субота, 18 листопада 2017 р., початок о 15:00 годині, Санкт-Петербург, Невський проспект. Місце збору учасників — на перетині Невського проспекту і Малої Садової вулиці. Початок збору о 14:45», - йдеться в повідомленні.

Активісти вказують, що «завданням безстрокової акції є привернення уваги широкої громадськості до розв'язані російським режимом терору щодо цілого народу - кримських татар».

В якості останніх прикладів організатори згадують листопадову хвилю терору, обшуків, облав. «Так, в ніч на 16 листопада було обстріляно будинок Джафера Маметова, правозахиснику Заїру Смедля продовжують надходити погрози, в той же день пройшли обшуки у кількох людей, в тому числі у вчительки кримськотатарської мови в селі Есен-Екі (нині - Пушкіно) Ічкинського (нині - Радянського) району Мустафаєвої Ленари і її свекрухи Аджер Мустафаєвої», - нагадують організатори акції.

Вони сподіваються, що до неї приєднаються «всі вільні громадяни міста», і закликають: «Прорвемо інформаційну блокаду плакатом. Розповімо про те, про що мовчать ЗМІ. Ні геноциду кримськотатарського народу!».

Схожі новини