Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Сенаті США заявили про зміну політики щодо надання зброї Україні

  • 17.11.2017, 09:35
  • 1 170

Адміністрація США наближається до зміни політики стосовно надання Україні оборонної зброї, заявив сенатор-республіканець Джим Інгофф.

«За попередньої президентської адміністрації США не планували відправляти Україні оборонні озброєння, зараз це змінюється», — заявив Інгофф у зверненні до претендента на посаду заступника з питань політики міністра оборони США Джона Руда під час парламентських слухань, присвячених затвердженню нових посадовців Міністерства оборони США, повідомив «Голос Америки»

У відповідь на це претендент на посаду в Пентагоні заявив, що підтримує надання Україні оборонного озброєння.

«Я вважаю, що важливо підтримати Україну перед лицем агресії Росії. Минулої осені я відвідав Київ у складі торговельної делегації США, і мав нагоду зустрітись із президентом України, міністром оборони, радником з національної безпеки та іншими», — розповів Руд.

За його словами, він зрозумів, що українці ведуть складний бій із росіянами, які порушили суверенітет України.

«Я вважаю, що важливо надіслати президенту Путіну та іншим сигнал, що ми готові підтримати українців у цьому питанні. Бо я переконаний, що президент Путін іноді вважає, що Захід проявляє слабкість», — наголосив Руд.

Зазначимо, що раніше американські ЗМІ повідомили про призупинення адміністрацією президента США Дональда Трампа процесу надання Україні зброї. Оглядач видання The Washington Post зауважив, що Після кількох місяців перемовин та консультацій адміністрація президента США Дональда Трампа повернулася до політики Барака Обами «відмовляти Києву у тому, чого він потребує, щоб відбити російську агресію».

Схожі новини