Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна і Франція спільно досліджуватимуть Антарктику

  • 17.11.2017, 09:14
  • 666

Українські науковці зможуть долучитися до проведення досліджень на французьких антарктичних та субантарктичних станціях.

Про таку домовленість повідомило Міністерство освіти і науки України, представник якого представляє уряд у Секретаріаті договору про Антарктику.

«За обраними проектами ми плануємо розпочати двостороннє співробітництво у сфері дослідження Антарктики. Завдяки цьому наші вчені, наприклад, отримають можливість долучитися до наукових досліджень на французьких антарктичних та субантарктичних станціях. Причому це можуть бути як короткострокові проекти, так і тривалі - терміном до одного року», — зазначив директор Департаменту науково-технічного розвитку МОН Дмитро Чеберкус, додавши, що українські науковці вже зацікавилися двома проектами щодо досліджень на архіпелазі Кергелен.

Зокрема, Франція запропонувала Україні для співпраці низку наукових проектів за напрямами геології, клімату, живої природи, астрономії, сейсмології тощо.

В свою чергу представник Франції пообіцяв підтримувати публікації вчених за підсумками цих досліджень у наукових виданнях Франції.

Схожі новини