Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд повернув у держвласність земельні ділянки нацкомплексу "Експоцентр України"

  • 16.11.2017, 19:18
  • 792

Правоохоронці виявили незаконну схему безоплатного передання приватній структурі земельної ділянки площею приблизно два гектари.

Вищий господарський суд України залишив без змін рішення судів попередніх інстанцій щодо повернення у держвласність земельних ділянок національного комплексу "Експоцентр України". Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури України.

"Під час вивчення правомірності укладення інвестиційного договору про реалізацію інвестиційного проекту будівництва підземного паркінгу, громадських будівель та споруд на просп. Академіка Глушкова, 1 у Голосіївському районі міста Києва органами прокуратури міста Києва виявлено незаконну схему безоплатного передання приватній структурі земельної ділянки площею приблизно 2 га.", - розповіли у прокуратурі.

При цьому з’ясовано, що вказана земельна ділянка належить до земель державної власності та перебуває у постійному користуванні. Тому прокуратура міста Києва звернулася з позовом про скасування незаконного розпорядження та визнання недійсним інвестиційного договору. Позов було задоволено, однак товариство з обмеженою відповідальністю оскаржило судові рішення до Вищого господарського суду України.

Наприкінці жовтня речниця генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що вертолітний майданчик на Парковій дорозі передали в управління державному підприємству "Фінансування інфраструктурних проектів".

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини