Передплата 2024 «Добра кухня»

Нацрада вирішила позапланово перевірити телеканал NewsOne

  • 16.11.2017, 18:57
  • 880

Відповідне рішенням пов'язане із трансляцією сюжетів про нібито розгляд Комітетом із фінансових питань Конгресу США наявності корупції в НБУ.

У четвер, 16 листопада, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомила про призначення позапланової перевірки телеканалу NewsOne. Відповідне рішення Нацрада ухвалила під час засідання.

За інформацією, таке рішенням пов'язане із трансляцією сюжетів про нібито розгляд Комітетом із фінансових питань Конгресу США наявності корупції в Національному банку України.

"Моніторингом супутникового телемовлення телеканалу за 25 вересня зафіксовано трансляцію сюжетів на згадану тематику. При цьому американський інтернет-ресурс The Weekly Standard у своїй публікації від 29 вересня спростував інформацію про слухання щодо корупції в НБУ",— йдеться в повідомленні.

За висновком Незалежної медійної ради, телеканал припустився порушень стандартів точності, достовірності та збалансованості подачі інформації, та свідомо ввів в оману своїх глядачів.

"Такі дії мають ознаки порушення вимог статті 59 закону України "Про телебачення і радіомовлення", згідно з якою телерадіоорганізації зобов'язані поширювати об'єктивну інформацію", — наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 9 листопада Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу "Інтер" щодо двох випусків ток-шоу "Стосується кожного". Йдеться про випуски передачі «Стосується кожного» від 9 і 13 жовтня, теми якої - "Мама-ребенок" (09.10 о 18:05) та "Мама-ребенок. Признание" (13.10. о 18:05). У Нацраді акцентують на тому, що кожен із них містив сцени, які можуть завдати шкоди фізичному, психічному чи моральному розвитку дітей та підлітків під час перегляду зазначеної передачі, оскільки обговорювалося статеве життя неповнолітньої (12-річної) дитини, наслідки її статевих стосунків у ранньому віці, деталі фізіологічних вікових процесів, а також визнано факт того, що неповнолітня особа мала не одного статевого партнера.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини