Передплата 2024 ВЗ

Боржники аліментів ритимуть окопи?

  • 16.11.2017, 15:24
  • 2 414

Злісних неплатників аліментів варто відправляти у будівельні батальйони... рити окопи. А кошти за ці роботи скеровувати на погашення аліментів.

Таку пропозицію до законопроекту запропонувало Мінюсту України керівництво львівської юстиції, - щоб посилити заходи щодо прав дитини на належне отримання аліментів. Розгляд законопроекту у Верховній Раді заплановано на наступний тиждень. Про це заявив на прес-конференції начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський.

Проект закону щодо боротьби із неплатниками аліментів має кілька пунктів: заборона водити автомобіль, позбавлення водійських прав, заборона використання зброї, зокрема мисливської, громадські роботи... Ярослав Жукровський запропонував доповнити кару для батьків ще й риттям окопів...

“У Львівській області є 14 тисяч виконавчих проваджень на тему аліментів, - каже Ярослав Жукровський. - Це означає, що згідно з судовими рішеннями, приблизно 20 тисяч дітей мають право на отримання аліментів. За 10 місяців цього року заборгованість по платежах на утримання дітей (у термін більше трьох місяців) зафіксована у двох тисячах виконавчих листів. Також за 10 місяців 2017 року у Львівській області стягнуто 55 мільйонів заборгованості по аліментах”.

Виконавча служба юстиції Львівщини посилила боротьбу з батьками, які боргують виплату дітям. Зокрема, оприлюднено рейтинг ТОП-50 злісних боржників. На першому місці — борг у 818 тисяч гривень, на другому — 382 тисячі, на третьому — 321 тисяча. У цьому рейтингу є й дві мами.