Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Садовий просить допомоги у Холодницького...

  • 16.11.2017, 13:44
  • 4 661

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся з офіційним листом до заступника Генерального прокурора України, керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького щодо проблеми незаконного будівництва на території Львова.

Садовий просить допомоги у Холодницького...
Садовий просить допомоги у Холодницького...

Йдеться про будівельну фірму «Ірокс», яка, на думку чиновників Ратуші, будує багатоповерхівки без дозвільних документів. Відтак покупці житла, кажуть юристи мерії, потрапляють на гачок аферистів - не зможуть оформити право власності на квартири.

«Проблема, яка виникла у Львові через протиправне будівництво, яке здійснює ПрАТ «Ірокс», триває не один рік. Зведення багатоповерхових будинків на вул. Антонича-Майданній, вул. Шевченка, 418, вул. Тернопільській, 42 ведеться без документів на землекористування, без відповідних містобудівних умов та обмежень та інших дозвільних документів. Тривалі судові тяганини, численні скарги до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, прокуратури, Міністерства внутрішніх справ так і не дали очікуваних результатів. Не зважаючи на реєстрацію кримінальних правопорушень за фактом незаконного будівництва на вул. Шевченка, 418, вул. Антонича-Майданній та вул. Тернопільська, 42, будівництво ведеться й надалі», - йдеться в листі мера Львова.

Андрій Садовий звернувся до Назара Холодницького, щоб той посприяв у вирішенні конфліктного будівельного питання, зокрема, через бездіяльність правоохоронних органів.

Нагадаємо, Львівська міська рада застерігає від придбання квартир у будинках ПрАТ «Ірокс» на вул. Антонича-Майданній, вул. Шевченка, 418, вул. Тернопільській, 42. Мовляв, будівництво ведеться незаконно, тому не буде змоги оформити право власності на це житло.

Наразі Назар Холодницький не відповів на лист Андрія Садового. Також головний антикорупційний прокурор України офіційно не висловив свою позицію, чим може допомогти.

Журналіст “ВЗ” звернулася по коментар до гендиректора ПрАТ “Ірокс” Ігоря Микичака. Той запевнив, будівельна компанія має дозволи на зведення житла. “Нас уже перевіряла Генпрокуратура України, порушень не знайдено. Також є рішення судів про те, що з будівництво все гаразд. “Ірокс” щороку сплачує у міський бюджет земельний податок, - повідомив пан Ігор. - Проект нашого житла пройшов державну експертизу, де отримав позитивні висновки. Новобудовам присвоєно номери. Якби з документами були проблеми, багатоповерхівки не мали б номерів”.

Схожі новини