Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Папа Римський продасть свій отриманий у подарунок Lamborghini на аукціоні

  • 16.11.2017, 09:36
  • 763

Отримані від продажу кошти спрямують на благодійні проекти.

Італійська компанія Lamborghini подарувала Папі Римському Франциску унікальний екземпляр спортивного автомобіля моделі Huracan. Про це у середу, 15 листопада, повідомили у прес-службі компанії.

Як зазначається, вранці у Ватикані понтифік прийняв від керівництва Lamborghini білосніжний автомобіль, що отримав свою назву на честь бога вітру стародавніх майя, і розписався фломастером на його капоті.

У прес-службі Святого престолу інформували, що подарунок потнифіку вручили під час аудієнції Папи Римського з керівництвом італійської компанії. Наголошується, що автомобіль продадуть з аукціону будинку Sotheby's, а виручені кошти Ватикан має намір направити на фінансування благодійних проектів, зокрема на відновлення зон в Іраку, де історично проживали християни. Серед інших проектів, які будуть фінансуватися Папою, допомога жінкам, які постраждали від торгівлі людьми та проституції, і фінансування двох італійських об'єднань, що діють в Африці.

До слова, модель Lamborghini Huracan була представлена на Женевському автосалоні в березні 2014 року. Ціна цього автомобіля в базовій комплектації становить близько $200 тис. Папа Римський отримав у подарунок унікальний екземпляр спеціальної комплектації.

Схожі новини