Передплата 2024 «Добра кухня»

Парламентський комітет не підтримав розрив дипломатичних відносин з Росією

  • 16.11.2017, 08:12
  • 979

Депутати розглянули 238 поправок до законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони врахував 238 поправок з 661, внесеної до другого читання, до законопроекту №7163 «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях». Таке рішення ухвалили на засіданні комітету в середу, пише «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, Комітет врахував поправку, згідно з якою факт остаточного виведення російських військ і збройних формувань з території Донбасу встановлюють міністр оборони і міністр внутрішніх справ шляхом внесення подання президентові для підписання відповідного указу. Включення в текст закону цієї поправки фракція «Народний фронт» називала умовою свого голосування в першому читанні.

Також комітет рекомендував Раді покласти контроль над порядком в'їзду/виїзду осіб на об'єднаний оперативний штаб, як це і було ухвалено в першому читанні, однак переміщення товарів на тимчасово окупованих територіях залишити виключною прерогативою Кабінету міністрів.

Схожі новини