Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Збірна Італії вперше за 60 років не зіграє на Чемпіонаті світу з футболу

  • 14.11.2017, 14:36
  • 855

Після матчу легендарний голкіпер Джанлуїджі Буффон заявив про завершення виступів за збірну Італії.

Збірна Італії не змогла пробитися у фінальну частину ЧС-2018 за підсумками протистояння плей-офф європейської кваліфікації зі збірною Швеції. Завдяки нічиїй на виїзді у фінальну частину чемпіонату світу пробилася збірна Швеції (перший поєдинок у рідних стінах шведи виграли - 1:0).

Оскільки перший матч завершився мінімальною перемогою шведів, тому італійцям потрібно було обов'язково перемагати в домашньому матчі. Практично весь поєдинок пройшов під знаком активних дій італійської збірної.

У першому таймі моменти для взяття воріт не використали Кандрева, Іммобіле, Габбьядіні і Флоренці. Штурм воріт скандинавської збірної італійці продовжили з новими силами після перерви.

Шведська команда притиснулася до своїх воріт, проте в кінцівці поєдинку атаки італійців звелися до банальних навісів в штрафну гостей, які не несли ніякої користі. У результаті - нічия 0:0, яка стала крахом для «Скуадри Адзурри».

Як наслідок, вперше з 1958 року збірна Італії не вийшла на чемпіонат світу. До слова, італійці - 4-разові чемпіони світу і за всю історію пропустили до цього лише два світових форуми.

Схожі новини