Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Литві назвали кількість незаконно вивезених до України автомобілів

  • 14.11.2017, 09:10
  • 998

Мова йде про десятки тисяч автівок.

На територію України з Литовської Республіки з порушеннями митних правил були вивезені 57 тисяч автомобілів. Про це повідомив директор консалтингової компанії «Friendly Avia Support» Олександр Ланецький, передає УТ.

«Минулого тижня митний департамент Литви офіційно відзвітував про перші результати перевірок законності експорту машин з литовськими номерами до України. Згідно зі звітом, понад 57 тисяч автомобілів були вивезені з Литви до України в обхід існуючих законодавчих норм з грубими порушеннями митних правил. Ймовірно, найближчим часом буде ініційовано порушення кримінальних справ проти організаторів і виконавців цієї масової афери», - розповів він.

За словами Ланецького, керівникам та акціонерам фірм, через які купували авто, якщо буде доведено їхню участь у злочинній змові, загрожує мінімум три кримінальні статті.

«Реальних власників таких авто чекає затримання та конфіскація автомобіля під час перетину європейського кордону (це якщо український МВС відмовиться співпрацювати з литовськими колегами і затримувати авто прямо в Україні)», - зазначив він.

Схожі новини