Передплата 2024 «Добрий господар»

Адвокат розповів про перебування Сенцова в колонії

  • 14.11.2017, 10:11
  • 763

За словами Дінзе, українця вже перевели з ШІЗО.

Український режисер і політв'язень Олег Сенцов був направлений до штрафного ізолятора у виправній колонії №8 у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу Росії через призначене раніше покарання. Про це повідомив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе, передає УТ.

За його словами, переведення Сенцова з Якутська пов'язане з «громадською активністю і його підтримкою» в Якутії. Рішення про переведення керівництво ФСВП ухвалило 21 липня, проте етап розпочався через півтора місяці, заявив адвокат.

«Перевели, оскільки вирішили, що йде громадська активність у Якутії, пов'язана з його підтримкою. І керівництво ФСВП 21 липня ухвалило рішення про переведення його до Салехарда, до виправної колонії №8, «Білий ведмідь». Наказ був відданий 21 липня, і тільки через півтора місяця вирішили перевести саме у зв'язку з активною підтримкою на всіх фронтах, і з активними діями на підтримку. За все, що відбувалося в Якутії, пов'язане з ним, його за це карали. Садили кілька разів до ШІЗО (штрафний ізолятор — ред.)», — розповів Дмитро Дінзе.

Зараз, за словами адвоката, Олег Сенцов уже залишив штрафний ізолятор і перебуває в загоні. У його бараку 60 осіб. Колонія, за словами адвоката, відрізняється строгим виконанням правил внутрішнього розпорядку. Основне виробництво в колонії — обробка каменю й виготовлення кам'яних виробів. Але крім цього, є роботи в бібліотеці, театрі й місцевій кіностудії. Керівництво колонії запропонувало Сенцову роботу, пов'язану з роботою театру і кіно, але він відмовився.

«Олег ... дуже сильно схуд. У Якутії й зараз — це дві різні людини. Дуже втомився від етапу, й у нього немає запасів продуктів. Хоча харчування в колонії нормальне, на відміну від 15 інших північних колоній забезпечується добре», — повідомив адвокат.

Схожі новини