Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Німеччині обговорюють скасування восьмигодинного робочого дня

  • 12.11.2017, 15:58
  • 1 159

Голова експертної ради при уряді Німеччини Крістоф Шмідт закликав до введення більш гнучкого графіку роботи в німецьких компаніях. Про це повідомляє DW з посиланням на інтерв'ю Шмідта газеті Welt am Sonntag.

«Фірми, які хочуть вижити в новому, пронизаному цифровими технологіями світі, повинні маневрувати і вміти швидко скликати свої команди. Уявлення про те, що робочий день починається в офісі вранці і завершується з відходом з офісу, застаріло», - вважає Шмідт.

У той же час він застеріг від того, щоб подібна реформа трудового законодавства призведе до «прихованого збільшення робочого часу». «Можливо, роботодавцям цього і хотілося б, але мова повинна йти виключно про те, щоб існуючий робочий час більш гнучко розподілявся протягом дня і тижня», - пояснив радник.

Роботодавці в Німеччині давно вимагають скасувати восьмигодинний робочий день, зберігши при цьому тижневе обмеження в 48 годин. Вони виступають також за скорочення передбаченої законом обов'язкової перерви між робочими днями з 11 до 9 годин.

Між тим, Рада економічних експертів передала свої висновки канцлерці ФРН Анґелі Меркель. Реформа трудового законодавства є однією з тем переговорів щодо створення коаліції «Ямайка» у складі християнських демократів, «зелених» та вільних демократів в Бундестазі нового скликання.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини