Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Австрійські політики порушили нейтралітет своєї країни, відвідавши Крим 

  • 12.11.2017, 11:57
  • 906

Щерба наголосив, що політики повинні керуватися не тільки власними моральними критеріями, а й зобов'язаннями своєї країни.

Дипломатичний представник України в Австрії Олександр Щерба засудив поїздку австрійських політичних діячів до окупованого Криму на "Форум друзів Криму", який організувала влада РФ. Про це йдеться в його статті для австрійської газети Die Presse.

За його словами, політики Австрії порушили нейтралітет країни і рішення Європейського Союзу.

"Коли Ренат Параламов розповідав про невимовних стражданнях, через які йому довелося пройти, заступник бургомістра Лінца Детлеф Віммер і новообраний член парламенту Ганс-Йорг Йеневайн розкладали свої речі в люксових номерах ялтинського готелю, куди вони прибули, щоб засвідчити підтримку російської анексії Криму", - йдеться в статті.

Він наголосив, що політики повинні керуватися не тільки власними моральними критеріями, а й зобов'язаннями своєї країни.

"У разі Австрії, це, мабуть, нейтралітет і рішення ЄС. На мою думку, панове Віммер і Йеневайн порушили і перше, і друге. Якщо ти виступаєш за "визнання легітимного характеру" кримського аншлюсу, то це суперечить не тільки європейської політики, а й австрійської політиці нейтралітету", - написав Щерба.

За інформацією, у Ялті 6-8 листопада пройшов "Форум друзів Криму".

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини