Передплата 2024 ВЗ

Відома картина Малевича з музею в Німеччині виявилася підробкою

  • 10.11.2017, 20:55
  • 1 569

Картина українського радянського художника-авангардиста Казимира Малевича «Чорний прямокутник, червоний квадрат» виявилася підробкою. Про це інформує газета Handelsblatt Global.

Як зазначається, кілька десятиліть фальшивий шедевр Малевича висів у музеях Німеччини. З 1979 року полотно знаходилося в Музеї імені Вільгельма Хака в Людвігсхафені, а в 2015 році його передали для експозиції в музей образотворчих мистецтв федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія в Дюссельдорфі.

За даними видання, після двох незалежних експертних оцінок картина, вартість якої оцінювали в суму від €50 до €80 млн, була визнана якісною підробкою 1970-х. За підсумками лабораторних досліджень виявилося, що картина, яку датували 1915 роком, швидше за все, була створена в період з 1972 по 1975 роки. Серед усього іншого експерти провели радіовуглецевий аналіз полотна, який показав, що картина містить набагато більше радіації, ніж об'єкти, створені до 1950 року.

«Ця новина стала для нас гірким розчаруванням. Але як би важко це не було, ми повинні визнати факт наявності підробки», - заявила директор Музею образотворчих мистецтв Північного Рейну - Вестфалії Сюзанна Гаенсхаймер.

Оскільки картину «Чорний прямокутник, червоний квадрат» музей отримав у дар від німецького фонду, жодного фінансового збитку галерея не потерпіла. Однак музей отримав серйозний удар по своїй репутації. Тепер експерти перевіряють ще близько 40 робіт Малевича, які були привезені до Дюссельдорфа разом з фальшивим полотном.

Схожі новини