Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ взялася за бізнес "радикала" Рибалки в ОРДЛО

  • 10.11.2017, 18:16
  • 1 009

Служба безпеки України повідомила про проведені опитування, вилучення фінансової документації та затримання двох топ-менеджерів компаній S.Group та "Снек Експорт", що входять до складу снекової бізнес-імперії депутата Радикальної партії Сергія Рибалка.

Про це повідомив телеканал "112 Україна".

СБУ проводить слідчі заходи в рамках кримінального виробництва за фактами торгівлі головним спонсором Радикальної партії Олега Ляшко з окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

В ефірі телеканалу ситуацію коментує блогер Денис Казанський, який провів своє власне журналістське розслідування і зібрав неочікувані докази відбитих масових поставок продукції дніпропетровських підприємств Рибалки на прилади ОРДЛО.

"Я знаю, що сухарики та горішки, що випускаються підприємствами нардепа Ляшко, завозяться в ОРДЛО і продаються там. У Макіївці є така компанія як "МАК Інвест", яка раніше була українською та називалася "Солодке Життя", а зараз вона зареєструвалася в ДНР, змінила назву і сьогодні займається дистрибуцією продукції з України. В тому числі — снеків підприємств Рибалки. Мені вислали внутрішні документи цієї компанії, які свідчать, що ці товари поставляються саме з України. На пачках зазначено, що вироблені товари в Дніпропетровській області. І це виробництво належить депутату Рибалці из з фракції радикалів. І це виглядає дуже дивно, коли вся фракція закликає розірвати дипломатичні відносини з Росією, і тут же виявляється, що людина, яку сам Ляшко називає головним спонсором партії, заробляє на цьому гроші", — сказав Казанський.

На початку тижня, на безсторонні питання щодо торгівлі Сергія Рибалки з терористами, в ефірі телеканалу довелось відповісти самому Олегу Ляшко.

Головний радикал, голосніше за всіх, закликав парламент розірвати дипломатичні відносини з Росією, заявив, що поки йде слідство, він умисно не втручається в ситуацію.

"Я поки не втручаюсь, тому що хочу, щоб все було по закону. Якщо факти будуть підтверджені, мені все одно, яка назва сім'ї, хто торгує з окупованими територіями. Це злочин. І він повинен відповісти... І, якщо хтось торгує з окупованими територіями, то потрібно посадити на все життя в в'язницю. Тому що така торгівля, це торгівля на крові", — сказав Ляшко.

У травні 2017 року ветеринари АТО звинуватили Сергія Рибалку в державному звинуваченні, прямому фінансуванню РФ, цілеспрямованому підриву харчової безпеки України, сприяння умисному розгрому фінансово-банківської системи країни, спроби рейдерського захоплення з метою подальшого знищення найбільшої торгової мережі України "АТБ".

Джерело: 24 tv

Схожі новини