Передплата 2024 «Добрий господар»

Генпрокуратура визнала неефективним розслідування вбивства Тараса Познякова

  • 10.11.2017, 11:58
  • 857

Генеральна прокуратура України визнала неефективною роботу Нацполіції у Київській області щодо розслідування обставин зникнення львів’янина Тараса Познякова.

За півтора року слідства правоохоронці не встановили місцезнаходження підозрюваного у вбивстві та не знайшли тіло Тараса Познякова.

Про це Генпрокуратура повідомила Львівську обласну раду, відповідаючи на звервенення депутатів ЛОР. У відповіді ГПУ зазначено, що розслідування ведеться з порушеннями ст. 2, 28, 40 КПК України.

«З огляду на те, що розслідування потребує фахового рівня більш досвідчених слідчих, з метою забезпечення найбільш ефективного слідства Генеральною прокуратурою України 09.10.2017 року здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень у вказаному кримінальному провадженні доручено Головному слідчому управлінню Генеральної прокуратури України», — йдеться у відповіді ГПУ.

Додамо, що Тарас Позняков народився у 1991 році у Львові. Востаннє його бачили у квітні 2016 року. Він поїхав на власній машині до Києва, взявши з собою двох попутників, яких знайшов через популярний інтернет-сервіс BlaBlaCar. Згодом автомобіль Познякова знайшли під Києвом. Інтерпол оголосив у міжнародний розшук двох підозрюваних у вбивстві львів’янина — Дмитра Голуба та Луана Кінгісеппа.

Голубу інкримінують умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою, а також незаконне привласнення автомобіля, Кінгісеппу — те саме і незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини