Передплата 2024 ВЗ

Оформити допомогу при народженні дитини можна через Інтернет

  • 10.11.2017, 08:57
  • 932

Кабінет Міністрів України  упорядкуав порядок призначення і виплати державної допомоги при народженні дитини у разі звернення до управлінь соціального захисту населення  в електронній формі.

Всі необхідні документи можна подати у будь-який зручний час — 24 години на добу, сім днів на тиждень через Інтернет. Електронна послуга доступна на порталі Мінсоцполітики: e-services.msp.gov.ua.

У разі подання заяви в електронній формі допомога призначається не пізніше, ніж наступного робочого дня після отримання заяви органами соціального захисту.

Загальний розмір виплат становить 41280 гривень. Проте, ця соціальна допомога виплачується у два етапи. Перша виплата - це одноразова допомога, яка складає 10320 гривень, друга - кошти, що залишились і сума складає 30960 гривень, яка виплачуються рівними частинами по 860 гривень упродовж трьох років.

На сайті потрібно зазначити відомості про дитину, матір, батька, місце реєстрації та фактичного проживання, якщо вони відрізняються. А також обрати спосіб, у який зручно отримувати виплати: відкрити особовий рахунку у банку або через відділення «Укрпошти». Завдяки автоматичній перевірці, підказкам, заповнення електронної форми відбувається легко і просто із мінімальним ризиком допущення помилок.

Схожі новини

Читайте також

22.02.2024

Діагностична допомога соціально вразливим категоріям суспільства у Медичному центрі NOVO: підсумки реалізації ґрантової програми від уряду Великої Британії

Високотехнологічна медична допомога посідає чільне місце серед потреб українців, особливо коли мова йде про соціально вразливі верстви населення, до яких найперше належать учасники бойових дій, ветерани війни, внутрішньо переміщені особи та родини військових, що втратили зв’язок із своїми захисниками, котрих вважають зниклими безвісти за особливих обставин