Передплата 2024 «Добрий господар»

Чи заборонять В’ятровичу в’їзд до Польщі?

  • 09.11.2017, 20:51
  • 965

За словами Дещиці, поки немає відповідних офіційних даних.

Наразі немає офіційного підтвердження того, що голова Інституту національної пам’яті України Володимир В’ятрович перебуває у “чорних списках” на в’їзд до Польщі. Про це повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

“У нас немає офіційного підтвердження, що голові Інституту національної пам’яті України заборонено в'їзд до Польщі”,- заявив Дещиця.

Він додав, що українські дипломати намагаються з'ясувати це питання.

Нагадаємо, раніше видання Dziennik Gazeta Prawna з посиланням на свої неофіційні джерела повідомило, що голові УІНП В’ятровичу заборонили в’їзд до Польщі.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що у списку тих, кому заборонено в’їзд до Польщі, можуть опинитися заступники голови Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича.

2 листопада Ващиковський також заявив, що українці з антипольськими поглядами не зможуть потрапити до Польщі. За словами очільника польського МЗС, люди, які "демонстративно" носять мундири СС «Галичина», не зможуть проїхати через кордон. Згодом у заяві МЗС України наголосили, що країна є відкритою до співпраці, у тому числі, з історичної проблематики.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини